You are currently viewing Как можем да се лекуваме докато приготвяме чай?

Как можем да се лекуваме докато приготвяме чай?

Как можем да се лекуваме докато приготвяме чай? На теория приготвянето на чай е елементарно. Трябват ни само гореща вода, чай и чаша. Какво обаче прави чая една от най-популярните напитки в цял свят?

Неговите лечебни съставки!

Тук идва и въпросът с коя съставка се получава и най-добрият и лечебен чай ?

В своята книга „Чага – лек за всички болести, известната руска фунготерапевтка Ирина Филипова публикува писма от читатели, в които хората споделят за лечебните ефекти от вълшебната гъба. В писмото долу едно семейство разказва как може да се лекува дихателна инфекция само с настъргването на гъбата.

„Моето откритие

Съвсем неотдавна научих, че с чага може да се лекуват горните дихателни пътища. За това мое откритие си струва да се разкаже по-подробно.

Като се събудих една сутрин, почувствах общо неразположение. Носът ми бе запушен и имах дразнене в гърлото. Няколко пъти силно кихнах и разбрах че явно, връщайки се от работа в препълнения автобус, съм пипнал инфекция.

Измерих си температурата. Нормална. А състоянието ми някак неприятно: чукане в слепоочията, жлезата под ухото ми се поду. Половин час преди да тръгна на работа по молба на жена ми се заех да настържа на дребно брезова гъба. В нашето семейство е прието да се пие напитка от чага вместо чай. Напитката беше свършила и трябваше да се запари прясна.

Към края на деня ми мина хремата, спря да ми дращи и гърлото. Почувствах се напълно здрав. Бързо се излекувах този път – зарадвах се аз. Нима ми помогна прахът, с който се надишах докато стържех чагата на рендето? Трябва обезателно да се провери! Не се наложи да чакам удобен случай дълго – след два дни се простуди жена ми. „Вземи понастържи чага на рендето“, – посъветвах я аз. Подсмърквайки с нос и покашляйки, тя се захвана за работа. На сутринта нямаше никаква простуда.

От тогава в моето семейство се лекуваме по този начин. Простудата напълно изчезва след няколко часа!“

снимки от freepik.com